LoggaHampaProdukter

Sakta med säkert åt rätt håll.

on .

Ja det är så som mitt liv ser ut nu. Det kommer tydligen ta lite längre tid än beräknat att bli frisk. Men skam den som ger sig. Ja och det skulle jag då aldrig göra. Men ibland vissa dagar är det riktigt tuff och vissa bara trallar förbi. Men man vet ju aldrig vilken dag man vaknar till och hur det kommer att utarta sig. 

Jag kan erkänna att jag skämts lite över att vara sjukskriven för just psykiskohälsa. Som i mitt fall är kraftig ångest och stress samt deprission på det också. Inte för att jag gått ner i vikt utan för saker som hänt innan och för att jag alltid försökt vara bäst på allt jag gör. Vilket absolut inte är något dåligt att vara men när det går över till bestraffning och belöning om man förlorar eller vinner inte är något bra längre tyvärr. Men jaghåller just nu på att lära mig att förlora utan bestraffning. Men jag lovar att detta är nog något av det svåraste jag gjort. 

Då jag inte är känd för att förlora. Men nu är det ju inte bara i tävlingar på jobbet som mina tävlingar är utan jag har nog säkert 100 tävlingar om dagen i huvudet som jag måste och då menar jag MÅSTE vinna. Vilket är ett ganska sjukt beteende. Men jag har med hjälp av psykolog och läkemedel nu börjat öppna dörren förlora utan att vara dålig som människa. Jag lovar den har inte varit öppen sen jag var liten. Men Den ska öppnas och jag ska falla för att någonsin kunna komma upp igen. För detta beteende är inte speciellt normalt. Just att man vill vinna är en sak och det visa intresse anser jag men just detta tvångsbeteende som jag har är överdrivet. Men något jag har haft och utsatt mig för sen ja så länge så jag mins inte riktigt när det börja. Men jag tror kanske i skolan någon gång. Men då var det inte bäst på proven som jag skulle vinna utan vänner. Till varje pris skulle jag vina vänner. 

Sen på senare tid så har man ju inte haft det där med uteende till sin fördel då man vägde mellan 230-240 kilo. Ingen är direktsnygg då. Tyvärr, man kan vara söt och snäll men snygg öhh nej det finns ingen som väger så mycket som är. Den som säger det ljuger. Men om jag inte hade utseende med mig så kunde jag ju iallafall vara bäst och bli omtyckt på det sättet. Få bekräftelse på det sättet att vinna att ALLTID vara bäst. Men jag lovar jag var inte alltid bäst och det var dom dagarna som är där jag är idag. Sån kraftig prestationsångest så det går inte att beskria. Men Jag ska klara detta jag ska bli frisk så frisk det går att bli. 

För jag ska ju jobba med detta då. Jag ska hjälpa andra att gå ner i vikt i teorin, praktiken det kan ju alla redan så bra. Men teorin den har vi väldigt många gånger glömt bort. Jag försöker verkligen att tänka ut hur och vad vi ska göra i dessa kurser och dom bra dagarna då virvlar huvudet av tankar men dom dåligt då blir det mest att vara i sängen och kolla på film och inte träffa någon helst just för man orkar inte bara. Trodde aldrig att det skulle var så svårt att ta sig ut sängen. Detta kommer ur munnen på en som går upp 04 just för att få träna innan jobbet. Men nu går det inte vissa dagar jag kommer inte upp. Vill inte orkar inte vara trevlig le och sånt. Vill bara ligga och vara under täcket i sängen och kolla på film som tar mig bort från mina egna tankar. Spela mobilspel fanatiskt just för att  blockera hjärnan från att tänka så mycket. 

Nu vet ni lite till om mig ni som inte känner mig redan. Men det är nog inte många som känner den här sidan av mig kanske misstänkt men inte varit säker. Men här är jag och visst jag har rekordet i Sverige på viktminsking med lchfkost. Men jag vet ju att det kommer komma någon och slå detta vilken dag som helst. Någon tar över stafettpinnen och leda rekorden vidare till ännu en högre nivå. Jag önska lite detta faktiskt inte för att jag vill förlora utan för att då är det inte omöjligt inte bara för mig utan för andra också att gå ner ofantligt mycket i vikt utan gbp operation. Det går jag lovar det går. Kan jag kan ALLA. 

 

Nu ska jag kolla lite film för idag är det vilodagen för mig har varit något varje dag den senaste veckan och nu känner jag och min kropp att vi inte orkar. Men om det blir energi över så blir det en skön promenad i naturen. Om energin vill det vill säga. 

 

Puss och kram på er och tack för visat tålamod. 

 

Thess